Dades obertes de la Generalitat de Catalunya - Observatori de la mobilitat a Catalunya (OMC)

Dades obertes de la Generalitat de Catalunya

Contingut actualitzat el
Dades obertes
Comparteix aquest contingut:

Un dels objectius més importants del Govern de Catalunya és establir mecanismes que permetin reforçar la proximitat entre la ciutadania i l’Administració, a fi d’optimitzar un diàleg obert i transparent. És per això que la Generalitat de Catalunya ha impulsat un seguit de polítiques de govern obert que permeten que la ciutadania pugui col·laborar, seguir i fins i tot avaluar les polítiques públiques.

Així doncs, l’aposta de la Generalitat de Catalunya pel govern obert comporta un canvi radical en la manera de fer i entendre les polítiques públiques i la relació entre la ciutadania i l’Administració. És per això que el Pla de govern obert aplega totes les polítiques públiques impulsades per la Generalitat de Catalunya destinades a la consolidació, la millora i l’enfortiment del govern obert a Catalunya. Aquest Pla, concretament en l’àmbit 2, recull els compromisos en relació amb l’obertura de dades per part de la Generalitat.

El compromís ferm del Govern és dotar la ciutadania de les eines necessàries per aconseguir-ne la implicació directa en la gestió pública. Aquest compromís es consolida en un seguit d’actuacions destinades a posar a disposició de col·lectius especialitzats dades públiques susceptibles de ser tractades i utilitzades per a fins, tant lucratius com no lucratius, que reverteixin en la societat.

En aquest sentit, la Secretaria de Govern Obert es fixa uns objectius molt clars adreçats a fomentar la generació de valor social a través de l’ús de dades obertes, mitjançant l’obertura de dades públiques per acostar-les a la ciutadania, i el foment i la formació en l’ús d’aquestes dades.

En aquest portal hi trobareu, doncs, el catàleg de dades obertes de la Generalitat, que no solament mostra dades d’interès públic de la Generalitat i la resta d’administracions catalanes, sinó de tot el país, que poden procedir tant de fonts públiques com privades. 

Font: Generalitat de Catalunya