Preguntes freqüents

Preguntes freqüents

  • Resol els teus dubtes a l’apartat de FAQS

    Tot el que has de saber sobre la T-mobilitat en cartró recarregable

     

     

  • Què s’ha decidit?

    La prohibició temporal d’accés als patinets i vehicles de mobilitat personal (VMP) elèctrics des de l’1 de febrer i durant un període de 6 mesos i ampliat 3 mesos més, fins al 31 d'octubre, es mantindrà indefinida.

    Per què es pren la mesura?
    La prohibició indefinida és una decisió preventiva de cara a la seguretat de les persones usuàries i del personal de les empreses operadores, que es pren pels següents motius de risc que patirien en el cas de:

    •    Explosió i inflamabilitat, per causa de sobrecàrrega de la bateria, o per un defecte de la bateria, per haver patit cops (posició al patinet vulnerable), així com la possibilitat de defecte d’haver estat manipulada o alterada la bateria original.
    •    La ràpida propagació de les flames i la dificultat d’apagar aquests tipus de focs, i més en un vehicle en marxa, augmenta la gravetat del risc.
    •    L’alta toxicitat dels fums produïts en tals incendis és una causa més a considerar en espais tancats i densament ocupats.

    Sobre quins tipus de vehicles aplica?
    Sobre tots els vehicles de mobilitat personal elèctrics, segons els defineix la DGT (*). Els patinets que poden assolir velocitats de més de 25 km/h no són considerats VMP sinó ciclomotors i, per tant, ja NO podien accedir al transport públic abans de la prohibició.
    (*) Vehicle d'una o més rodes dotat d'una única plaça i propulsat exclusivament per motors elèctrics que poden proporcionar al vehicle una velocitat màxima per disseny compresa entre 6 i 25 km/h. Només poden estar equipats amb un seient si estan dotats de sistema d'autoequilibrat.

    La mesura és per a tots els transports?
    Tots els transports que depenen de la Generalitat, ATM i AMB, (Metro i Bus TMB, FGC, Rodalies Renfe, TRAM i autobusos metropolitans, nocturns i interurbans d’AMB i Generalitat).
    Tanmateix, existeix la possibilitat que algun Ajuntament decideixi no adoptar la mesura per al servei de bus del qual n’és el titular.
    La mesura no és aplicable als autobusos discrecionals.

    Quin és l’àmbit geogràfic d’afectació de la prohibició?
    Tota Catalunya, (ATM de Barcelona, ATM de Tarragona, ATM de Lleida i ATM de Girona).

    Per què les bicicletes sí estan permeses al transport públic i patinets no?
    La informació de la qual es disposa fins ara no s’ha produït aquest tipus d’incident amb bicicleta en el transport públic. Al mateix temps, la disposició de la bateria en un lloc alt, evita els impactes i el contacte amb l’aigua, als que sí que estan exposades les bateries dels patinets.

    No n’hi hauria prou en obligar a dur-los plegats i prohibir-ne la càrrega?
    El patinet que es va incendiar als ferrocarrils no estava connectat a cap càrrega i, tanmateix, va produir una explosió d’alt risc.

    Hi ha un senyal específic pels aparcaments de patinets en via pública?
    Tan sols el municipi de Barcelona identificarà amb un senyal específic els espais on es permetrà aparcar patinets i bicicletes en l’entorn de les estacions. A la resta de municipis als aparcaments de bicicletes es permet aparcar patinets.

    Hi haurà més vigilància als aparcaments de  les estacions per garantir la seguretat dels patinets estacionats durant hores?
    No es preveu una vigilància diferent pels patinets i VMP que a la de les bicicletes.

    Quina solució es dona quant a aparcaments d’aquests vehicles en estacions?
    S’ha fet una anàlisi de tot l’àmbit de l’àrea de Barcelona per detectar si en alguna estació hi hagués manca d’aparcament disponible per aquests vehicles. Després de l’anàlisi es constata que els aparcaments estan presents en la gran majoria estacions, sigui en format Bicibox, Bicitancats o bé les anomenades “U invertides” de ferro ancorades a terra.
     
    En aquelles estacions (molt poques) on no se n’han detectat, hi ha el compromís d’habilitar-ne progressivament. També hem treballat especialment a trobar solucions concretes en àrees perifèriques on se situen els polígons com ara la Zona Franca de Barcelona.
    Què passa quan l’aparcament està situat passada la barrera tarifària?
    La prohibició impedeix l’accés als vehicles més enllà de la barrera tarifària i, per tant, no se’n podria fer ús.

    Com puc donar-me d’alta a un Bicibox o Bicitancat?
    Per donar-se d’alta cal dirigir-se a la web de Bicibox (AMB), d’FGC o de l’Ajuntament on estigui situat l’aparcament.

    Es contempla tornar a permetre l’accés?
    Per tal de continuar analitzant la màxima convivència possible d’ambdós modes de transport, el grup de treball operatiu es mantindrà, alhora que s’encarrega als serveis tècnics del consorci fer un seguiment de la normativa i tecnologia relatives als patinets elèctrics i VMP elèctrics i a la seva seguretat. En aquest sentit, qualsevol canvi al respecte que pugui justificar una revisió de l’acord de mantenir la prohibició indefinida, s’elevarà al consell d’administració de l’ATM.

    Qui controla el seu compliment?
    El compliment està controlat pel personal de les empreses operadores (personal d’inspecció, intervenció i seguretat) i també els conductors i conductores en el cas dels autobusos.
    Així mateix, es recorda l’obligació de la mesura per megafonia i pels canals propis dels operadors i administracions.

    Qui posa les sancions?
    En el cas d’incompliment es poden efectuar les denúncies corresponents per part dels operadors que poden comportar l’obertura d’expedients sancionadors i la imposició de sancions de 200 euros per part de l’administració competent sobre el servei de transport on s’ha efectuat la denúncia.

    Com és que fins ara no s’havia regulat?
    Fins ara no ens havíem trobat en aquesta situació d’alt risc. I és que la probabilitat és baixa, però les conseqüències d'un incident dins un espai tancat i sovint amb alta densitat de persones poden ser elevades i, per tant, s'opta per una mesura preventiva fins a trobar una solució d’encaix que minimitzi encara més el risc.

    Més informació
    Per a més informació, consulta l'informe tècnic sobre les condicions d'accés o la proposta de regulació recollides a les actes del Consell d'Administració de l'ATM.

     

  • Quin dia es va deixar de vendre la T-jove en cartró?

    ​​​​​Es va deixar de vendre en cartró el dia 15 de març.

    Tinc una T-jove de cartró que estic fent servir, quan em caducarà?

    Podràs esgotar-la completament sense cap problema, ja sigui comprada el 2022 o el 2023.

    Si demano la T-mobilitat per web, tarda uns 10 dies, i no puc utilitzar el meu mòbil perquè és iOS. A cap punt presencial em donen cita abans del mes d’abril. Què puc fer?

    L’ATM, operadors i administracions han avisat des del mes de desembre de la finalització de la venda de les T-jove de cartó, a través de diferents canals oficials, xarxes socials i mitjans de comunicació. En tot cas, pots donar-te d'alta i demanar la targeta i rebràs la targeta amb la nova T-jove carregada en uns dies; mentrestant, pots desplaçar-te amb un altre títol que et pugui convenir.

    Tinc una T-jove de cartró que no he utilitzat. La puc bescanviar per una T-jove en T-mobilitat?

    Pots gastar la T-jove que tens durant tot el 2023 i, després, passar-te al nou sistema.

    Quan s’ampliarà la T-jove fins als 30 anys?

    Les persones entre 25 i 29 anys, tots dos inclosos, podran començar a comprar i viatjar amb la T-jove a partir del 15 març.

    I què vol dir que tots els títols T-jove costaran el mateix?

    Vol dir que, a partir d’aquesta data, hi haurà una sola T-jove, que costarà 40 euros i que permetrà viatjar per les 6 corones de l’ATM de Barcelona, només disponible per a la T-mobilitat. En realitat, la tarifa de la nova T-jove és de 80 euros, però se li aplica temporalment el descompte del 50% actualment vigent.

    Aquest canvi de condicions de la T-jove serà indefinit?

    Sí, és un canvi de les característiques de la T-jove (excepte el descompte del 50%, que és temporal).

    I com funcionarà a Girona, Lleida i Tarragona, si la T-jove només es podrà utilitzar amb la T-mobilitat?

    La T-mobilitat és un sistema de transport impulsat per l’ATM de Barcelona i que actualment integra la xarxa de l’àrea de Barcelona, tan sols. La Generalitat impulsa una mesura semblant a les altres ATM. En qualsevol cas, la T-jove de l’ATM de Barcelona només serà vàlida per a viatjar dins de l’ATM de Barcelona. D’entrada, dins de les 6 corones tarifàries. En uns mesos, s’hi incorporarà la setena corona.

    Si tinc 30 anys, no puc viatjar amb la T-jove?

    Pots utilitzar-la, sempre i quan l’hagis estrenat abans de fer els 30 anys. Si compres una T-jove i la comences a utilitzar un cop passada la data del teu 30è aniversari, estaràs viatjant en situació irregular i un equip d’inspecció podria imposar-te una sanció.

    Només puc comprar la T-jove en T-mobilitat?

    La T-jove amb aquestes característiques (fins als 30 anys i preu únic per a les 6 corones) només existirà en el model T-mobilitat. De fet, es preveu extingir també la venda de la versió magnètica de la T-jove el dia 15 de març a totes les màquines automàtiques de venda. Mentre tinguin existències, els punts de venda no automàtica autoritzats (quioscos, estancs...) podran vendre la T-jove en cartró magnètic.

    No vull donar les meves dades personals. Com puc fer servir la T-jove?

    Amb el nou sistema, si vols fer servir la T-jove, t’has de registrar a la T-mobilitat, ja que es tracta d’un títol personal i nominal. De fet, actualment, amb el sistema magnètic, a la targeta ha de constar el número d’identitat.

    I si compro una T-jove en cartró, també és fins als 30 i a preu únic per a 6 zones?

    No, les noves condicions i avantatges aprovats per a la T-jove només s’apliquen al sistema T-mobilitat. De totes maneres, pot haver-hi menors de 25 anys que només viatgin per 1 zona i que els valgui aquesta modalitat antiga. De totes maneres, la T-jove en cartró magnètic també s’extingirà en breu.

    Es pot passar una T-jove de cartró a la T-mobilitat?

    No. Que es deixi de vendre la versió en cartró no significa que no es pugui validar. Les T-joves de cartró es podran continuar validant tot l’any.

    Si tinc una T-jove de cartró del 2022 sense començar, puc bescanviar-la per una T-jove de 2023 de 6 zones?

    No pots bescanviar-la, però pots fer servir la T-jove que tens i esgotar-la sense cap problema durant aquest 2023.

    Vaig comprar una T-jove el 2022 i la tinc sense començar. Ara els preus són més baixos: puc fer un bescanvi i obtenir la devolució de la diferència, o que me la canviïn per dos títols?

    Desafortunadament, no podem fer aquesta devolució, ja que les condicions i preus de compra estipulats en el moment de la teva compra eren els que se’t van aplicar. Que ara hagin canviat, no atorga dret a rebre compensació econòmica.

    Vaig comprar fa poc una T-usual perquè no se sabia la data d’inici de l’ampliació de la T-jove fins als 30 anys. Puc bescanviar-la?

    Si la T-usual està estrenada, no; l’hauràs de gastar i, després, canviar de títol. Si encara no has començat la T-usual i no han passat 24 hores des de la seva compra, en el cas del sistema T-mobilitat, la pots tornar i rebràs el reemborsament, o guardar-la i utilitzar-la més endavant, ja que, com no està estrenada, el seu temps de validesa no ha començat a comptar. De totes maneres, recorda que aquests títols caducaran el 15 de gener del 2024.

    Tinc entre 25 i 30 anys, què he de fet per aconseguir-la?

    Si ets persona usuària de la T-mobilitat, el perfil Jove es carregarà automàticament al teu compte i a la teva targeta. Això farà que les màquines i l’app el detectin quan apropis la targeta als lectors, i et permetin comprar la T-jove. Si tens algun problema, pots consultar, des de la teva àrea personal del web T-mobilitat, si el perfil Jove t’apareix, i confirmar que també està carregat a la teva targeta, a l’apartat de gestió de suports. Si no ets usuari de la T-mobilitat encara, t’hauràs de donar d’alta.

    Tinc l’edat adient però no m’apareix l’opció de comprar la T-jove.

    El perfil Jove s’hauria de carregar automàticament en el teu perfil usuari de T-mobilitat, però és possible que no s’hagi carregat correctament en la teva targeta. Si és així, contacta amb nosaltres i t’ajudarem.

    El perfil Jove m’apareix caducat, què faig?

    Contacta amb nosaltres i revisarem com et podem ajudar.

    Sóc menor d’edat, com em puc donar d’alta?

    Necessites que una persona adulta (pare, mare, tutor/a) et donin d’alta. Aquesta persona adulta s’ha de donar d’alta primer, i després registrar-te a tu des de la seva àrea personal. Un cop estiguis dona’t d’alta, la persona adulta serà qui t’hagi de comprar la targeta perquè t’arribi a casa, ja que serà responsable de la gestió del teu compte. També ho podeu fer presencialment, en un punt d’atenció T-mobilitat. Un cop tinguis la targeta, tu la podràs anar recarregant sense la intervenció de la persona adulta.

    Tinc una T-jove d’1 zona, com ara el preu és el mateix per a totes les zones, la puc fer servir per les 6 zones?

    No, la teva T-jove et permet viatjar per 1 zona..

    Tinc T-jove d’1 zona en la meva T-mobilitat. Puc comprar una T-jove de 6 zones per tenir-la ja a la reserva, mentre gasto la que tinc activa?

    No, hauràs d’esgotar primer la T-jove d’1 zona; després, podràs canviar de títol i comprar una de 6 zones.

    Jo agafo un bus on la T-mobilitat no funciona. Com ho faig?

    Tota la xarxa ferroviària i de bus de les 6 corones de l’ATM de Barcelona ja està integrada en el nou sistema i permet la validació amb T-mobilitat. Potser la teva línia ha estat una de les darreres en integrar-se, però ja ho deu estar. Si tens algun problema, sigui en una estació ferroviària o en un bus, demana ajuda al personal de conducció o d’estació.

    Perquè les tarifes estan establertes de gener a juny de 2023? Què passarà a partir de juny?

    El descompte del 50% en certs abonaments es composa d’un 30% aportat per l’Estat i un 20%, per les AACC. L’estat ha aprovat (RDL 20/2022) els ajuts del 30% per al període de gener-juny 2023. Per la seva banda, les AACC han aprovat el seu 20% per a tot l’any 2023. En aquest sentit, caldrà revisar les tarifes al juny de 2023 i veure si l’Estat prorroga la seva part de la bonificació els sis mesos restants d’any.

     

     
     

     

     

  • Tots els títols comprats entre l'1 de gener de 2023 i el 14 de gener de 2024 caducaran el 30 d'abril de 2024 i no es podran bescanviar per títols de 2024, siguin estrenats o sense estrenar.

    La targeta T-16 i la targeta T-verda mantenen la seva pròpia caducitat.

  • Si tens una targeta rosa gratuïta o reduïda, o una targeta de passi d’acompanyant, ja t’arribarà la informació quan els títols socials d’AMB també siguin sense contacte. Pots continuar viatjant amb aquestes targetes com fins ara.

    Si has de comprar una T-4, ho pots fer com fins ara, a les màquines del metro o als estancs.

    Si vols sol·licitar la targeta rosa o passi d’acompanyant per primera vegada, pots dirigir-te a la pàgina web: amb.cat/mobilitat a les oficines d’atenció del teu ajuntament.
    Per més informació pots adreçar-te al telèfon: 900 70 00 77.
     

  • Es va aconsellar adquirir un títol o un altre segons els descomptes i condicions que estaven establerts en cada moment. L'allargament de les ajudes i descomptes per part de l'Estat només es estaven garantides fins el 31 de desembre de 2023. Amb aquestes condicions, es va fixar 15 de gener de 2024 com a límit de la validesa de títols 2023, però ara, excepcionalment, s'ha allargat la seva caducitat fins al 30 d'abril de 2024.

  • En cas d'inspecció se li aplicaria percepció mínima de 100 €.

  • Les AACC no han aplicat mai descompte a T-casual. Es considera un títol menys recurrent i que es fa servir per a moltes persones que són usuàries esporàdiques. L'estat la va aplicar només l'any 2022.

  • Et pots plantejar canviar-te a la T-usual. A partir de 18 viatges al mes (9 anades + 9 tornades) la T-usual te, ara per ara, un preu millor que la T-casual.

  • Què és la tarifa metropolitana?
    La tarifa metropolitana et permet l’ús de títols integrats d’1 zona per als desplaçaments en transport públic entre els 36 municipis (18 de la primera corona i 18 de la segona corona) que integren l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

    On s’aplica la tarifa metropolitana?
    S’aplica només quan et mous entre els 36 municipis que integren l’AMB (entre parèntesi la zona tarifària de cada municipi): Badalona (1) Badia del Vallès (2C) Barberà del Vallès (2C) Barcelona (1) Begues (2A) Castellbisbal (2B) Castelldefels (1) Cerdanyola del Vallès (2C) Cervelló (2B) Corbera de Llobregat (2B) Cornellà de Llobregat (1) Esplugues de Llobregat (1) Gavà (1) l'Hospitalet de Llobregat (1) Molins de Rei (2B) Montcada i Reixac (1) Montgat (1) La Palma de Cervelló (2B) Pallejà (2B) El Papiol (2B) El Prat de Llobregat (1) Ripollet (2C) Sant Adrià de Besòs (1) Sant Andreu de la Barca (2B) Sant Boi de Llobregat (1) Sant Climent de Llobregat (2B) Sant Cugat del Vallès (2C) Sant Feliu de Llobregat (1) Sant Joan Despí (1) Sant Just Desvern (1) Sant Vicenç dels Horts (2B) Santa Coloma de Cervelló (2B) Santa Coloma de Gramenet (1) Tiana (1) Torrelles de Llobregat (2B) Viladecans (1) https://doc.atm.cat/ca/Municipis-de-la-tarifa-metropolitana.pdf

    Si l’origen o el final del meu desplaçament NO és un dels 36 municipis metropolitans m’afecta la tarifa metropolitana?
    No, en aquest cas no t’afecta: en els desplaçaments entre qualsevol municipi de l’AMB i un municipi del sistema tarifari extern a l’àmbit metropolità es manté la zonificació actual del sistema.

    Si faig un desplaçament on l’origen i el destí són municipis de l’AMB però inclou un transbordament en un municipi que no pertany a l’AMB, puc fer servir un títol d’1 zona?
    No, quan una de les etapes del desplaçament es fa en un municipi que no pertany a l’AMB no s’aplica la tarifa metropolitana. Exemple: al trajecte de Cerdanyola Universitat fins a Sant Andreu de la Barca, amb Rodalies de Catalunya fent transbordament als FGC a Martorell (municipi extern a l’AMB) no li aplica la tarifa metropolitana, tot i que tant l’origen com la destinació són municipis metropolitans.

    A quins títols s’aplica la tarifa metropolitana?
    S’aplica a tots els títols integrats de l’ATM (excepte a la T-16), als bitllets senzills dels operadors de transports, als títols socials de l’AMB (T-rosa, T-4 i Passi acompanyant) i als títols socials de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (Carnet de pensionista -acompanyat del Passi Pensionista o la T-Pensionista- i la T-Acompanyament). No s’aplica als títols multiviatge dels operadors (per exemple el Bonotren de Rodalies de Catalunya / Renfe).

    A la T-16 s’aplica la tarifa metropolitana?
    No, la T-16 continua essent vàlida només dins la zona tarifària de residència del nen o la nena.

    ¿Qué es la tarifa metropolitana?

    La tarifa metropolitana te permite usar títulos integrados de 1 zona para los desplazamientos en transporte público entre los 36 municipios (18 de la primera corona y 18 de la segunda corona) que forman parte del Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).
    ¿Dónde se aplica la tarifa metropolitana?

    Se aplica solo cuando te mueves entre los 36 municipios que forman parte de la AMB (entre paréntesis la zona tarifaria de cada municipio): Badalona (1), Badia del Vallès (2C), Barberà del Vallès (2C), Barcelona (1), Begues (2A), Castellbisbal (2B), Castelldefels (1), Cerdanyola del Vallès (2C), Cervelló (2B), Corbera de Llobregat (2B), Cornellà de Llobregat (1), Esplugues de Llobregat (1), Gavà (1), l'Hospitalet de Llobregat (1), Molins de Rei (2B), Montcada i Reixac (1), Montgat (1), La Palma de Cervelló (2B), Pallejà (2B), El Papiol (2B), El Prat de Llobregat (1), Ripollet (2C), Sant Adrià de Besòs (1), Sant Andreu de la Barca (2B), Sant Boi de Llobregat (1), Sant Climent de Llobregat (2B), Sant Cugat del Vallès (2C), Sant Feliu de Llobregat (1), Sant Joan Despí (1), Sant Just Desvern (1), Sant Vicenç dels Horts (2B), Santa Coloma de Cervelló (2B), Santa Coloma de Gramenet (1), Tiana (1), Torrelles de Llobregat (2B), Viladecans (1). https://doc.atm.cat/ca/Municipis-de-la-tarifa-metropolitana.pdf

    Si el origen o el final de mi desplazamiento NO es uno de los 36 municipios metropolitanos, ¿me afecta la tarifa metropolitana?

    No, en este caso no te afecta: en los desplazamientos entre cualquier municipio de la AMB y un municipio del sistema tarifario externo al ámbito metropolitano se mantiene la zonificación actual del sistema.

    Si hago un desplazamiento en el que el origen o el destino son municipios de la AMB pero incluye un transbordo en un municipio que no pertenece a la AMB, ¿puedo utilizar un título de 1 zona?

    No, cuando una de las etapas del desplazamiento se efectúa en un municipio que no pertenece a la AMB no se aplica la tarifa metropolitana.

    Ejemplo: en el trayecto desde Cerdanyola Universitat hasta Sant Andreu de la Barca, con Rodalies de Catalunya y transbordando a los FGC en Martorell (municipio externo a la AMB) no se le aplica la tarifa metropolitana, aunque tanto el origen como el destino son municipios metropolitanos.

    ¿A qué títulos se aplica la tarifa metropolitana?

    Se aplica en todos los títulos integrados del ATM (excepto a la T-16), a los billetes sencillos de los operadores de transportes, en los títulos sociales del CON (T-rosa, T-4 y Pase acompañante) y en los títulos sociales de Ferrocarriles de la Generalitat de Cataluña (Carné de pensionista -acompañado del Passi Pensionista o la T-Pensionista- y la T-Acompañamiento). No se aplica en los títulos multiviaje de los operadores (por ejemplo el Bonotren de Cercanías de Cataluña / Renfe).

    ¿A la T-16 se le aplica la tarifa metropolitana?

    No, la T-16 sigue siendo válida solo dentro de la zona tarifaria de residencia del niño o niña.

  • En cas d'incidència en la validació (títol no vàlid, dades il·legibles...) cal que t'adrecis al personal de les estacions ferroviàries, a la persona conductora de l'autobús o a una oficina d'atenció al client. Verificaran la incidència i et proporcionaran una targeta de bescanvi equivalent a la malmesa, pel que fa a caducitat i nombre de viatges restants.

  • La T-16 és una targeta de transport gratuïta des dels 4 als 16 anys per a la zona tarifària en la qual resideix el nen o la nena. Pot consultar més informació al web de la T-mobilitat

  • Un cop ja l'has començat a utilitzar, no es pot canviar un títol de transport integrat. Així ho estableix la normativa d'aplicació DOGC sobre Tarifes.

  • En aquest enllaç pots consultar la documentació necessària que has de presentar i on pots sol·licitar la teva factura. És imprescindible presentar els títols de transport ATM originals.

  • Encara que es disposi de la documentació acreditativa de la compra o denúncia del robatori d'un títol, en cas de pèrdua o robatori d'aquest no és possible fer una compensació o un duplicat.

    El fet que el DNI s'anoti en les targetes personalitzades (T-usual, T-jove) serveix només per acreditar la titularitat de la persona que n'és portadora, en cas que ho requereixi un inspector de transport.

    La tecnologia de banda magnètica en suport paper no permet poder anul·lar la targeta o donar-la de baixa.

  • T'has d'adreçar a un dels punts de venda de la T-usual bonificada. Consulta-ho aquí. Hi ha determinades restriccions en la venda de la T-usual bonificada. Si el sistema no accepta una venda al teu nom, pot ser degut a que no hagi transcorregut el període mínim entre una venda i la següent, o que hagi caducat el certificat acreditatiu que vas presentar. Per a altres casos explica'ns-ho mitjançant el formulari.

  • Els títols socials per a gent gran o amb discapacitat no són competència de l'ATM. A continuació trobaràs enllaços que et poden ser d'interès:

  • Si tens menys de 16 anys, pots viatjar gratis amb la T-16. Fins als 25 anys, pots utilitzar la T-jove. Si ets membre d'una família monoparental, família nombrosa o estàs en situació d'atur consulta les targetes integrades específiques amb descompte. Te les presentem aquí.

  • Les condicions del servei que presten les empreses operadores depenen de les pròpies empreses i de  la seva administració tutelar (Generalitat de Catalunya en serveis interurbans, Àrea Metropolitana de Barcelona en serveis metropolitans o el propi municipi en cas dels serveis urbans). Pots trobar les dades de contacte de les empreses de transport integrades aquí

    També pots adreçar-te a:

    • Formulari  de la Generalitat de Catalunya
    • Formulari  de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)